Kokos-Noedelsoep met Pittige Tofu
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 1 bakje boemboe sajoer tjampoer kruidenmix voor groentegerechten
- 125 g eiermie of andere noedels naar keuze
- 2 eetlepels olie
- 250 g Chinese roerbakmix mix van verschillende groenten
- 180 g pittig gekruide tofu in blokjes
- 8 gram verse koriander fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Breng in een pan de kokosmelk met 800 ml water aan de kook.
- Klop de boemboe sajoer tjampoer erdoor met een garde.
- Kook de mie in de kokosbouillon volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Verhit intussen in een wok de olie en roerbak de groentemix 3 minuten.
- Voeg de tofu blokjes toe en bak nog 2 minuten mee.
- Schep het groente-tofu mengsel door de kokosbouillon en verwarm nog 5 minuten zachtjes.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over diepe borden of kommen en bestrooi met fijngehakte koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een licht gekoelde Riesling of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij deze Aziatische noedelsoep. Hun verfrissende en fruitige smaken vormen een mooie aanvulling op de romige kokosmelk en pittige tofu.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g