Kokos Varkenssaté in Mini Naanbroodjes
Deze heerlijke varkenssaté met een romige kokos-pindasaus wordt geserveerd in warme mini naanbroodjes en krijgt extra frisheid door een vleugje limoen!
Ingrediënten
- 200 ml kokosmelk
- 4 el pindakaas eventueel met stukjes noot
- 1 el ahornsiroop of honing
- 2 el lichte sojasaus
- 4 druppels tabasco
- 25 g cashewnoten gebroken
- 300 g varkensvlees in blokjes gesneden
- 4 mini naanbroodjes of pitabroodjes
- 1 verse limoen
- Peper en zout naar smaak
- Olie om te bakken
Instructies
- Week de satéprikkers 10 minuten in heet water.
- Doe de kokosmelk en pindakaas in een kom en meng goed met een garde.
- Roer de sojasaus, ahornsiroop, tabasco en cashewnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik is.
- Rijg de varkensvleesblokjes aan de satéprikkers en wentel ze door de saus.
- Verhit wat olie in een pan en bak de spiesjes krokant en gaar in ongeveer 10 minuten, regelmatig keren.
- Verwarm ondertussen de naanbroodjes volgens de verpakking en snijd ze open.
- Haal de varkensstukjes van de spiesen en vul de broodjes ermee.
- Knijp er een beetje limoensap over en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse komkommersalade of extra pindasaus als dip.Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij de romige kokos-pindasmaak en het malse varkensvlees.Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 28 g | Vet: 22 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 8 g