Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Laat de tofu goed uitlekken, dep droog en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
Meng de blokjes tofu met 3 eetlepels wok marinade.
Laat het 3 minuten staan om te marineren.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperzieboontjes 5 minuten.
Voeg de tofublokjes toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg de kruidenpasta, 1 dl water en de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de kokoscurry op warme borden, bestrooi met de geraspte kokos of seroendeng en geef de warme rijst erbij.
Serveertip:
Zet Conimex Seroendeng en Mango Chutney op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang de sperzieboontjes door broccoliroosjes en gebruik de kruidenpasta voor groene curry.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Kokoscurry met sperzieboontjes en tofu