Komijnekaas Fondue met Verse Bieslook
Equipment
- réchaud
Ingrediënten
- 600 g belegen Leidse kaas komijnekaas, grof geraspt
- 300 ml droge witte wijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 eetlepel maïzena
- 2 - 3 eetlepels jonge jenever
- ½ zakje verse bieslook fijngeknipt
- 1 bruin stokbrood in blokjes gesneden
- Peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de witte wijn in een fonduepan op matig vuur tot net onder het kookpunt.
- Voeg geleidelijk de kaas toe aan de verwarmde wijn, terwijl je voortdurend roert met een houten lepel.
- Blijf roeren totdat alle kaas volledig gesmolten is.
- Pers het teentje knoflook uit boven de gesmolten kaas en roer goed door.
- Roer de maïzena door het kaasmengsel en laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen tot de fondue glad en gebonden is.
- Voeg de jonge jenever en fijngeknipte bieslook toe en meng goed door.
- Breng de fondue op smaak met peper.
- Plaats de fonduepan op een rechaud op tafel en serveer met de stukjes stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze komijnekaas fondue gaat uitstekend samen met dezelfde droge witte wijn die gebruikt is in het recept. Een frisse Sauvignon Blanc of een Chardonnay zal de smaken van de kaas mooi aanvullen en een heerlijke aanvulling vormen op dit traditionele gerecht.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g