Koperen kalfsfricandeau

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr kalfsfricandeau in fijne reepjes gesneden
  • 50 gr champignons fijngesneden
  • 50 gr oesterzwammen fijngesneden
  • 150 gr prei fijngesneden wit er van
  • 150 gr bleekselderij fijngesneden
  • 2 kleine lente-uitjes , zeer fijngesneden
  • 2 eetlepels grove mosterd Gulpener of Hemelse mosterd
  • 3 dl Koperen ABT jubileumbier
  • 1 dl kippenbouillon
  • 100 gr crème fraîche
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • zout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Braad de reepjes kalfsfricandeau om en om in de olie snel lichtbruin en bestrooi ze licht met peper en zout.
  • Temper het vuur, voeg het wit van de prei, de bleekselderij en de helft van het jubileumbier toe en laat dit 45 minuten zachtjes stoven.
  • Neem de groenten en het vlees uit de pan en houd ze in een aparte schaal warm.
  • Doe de rest van het bier, de champignons, de oesterzwammen en de grove mosterd in de pan en laat 10 minuten goed doorwarmen.
  • Laat het stoofvocht wat inkoken, doe er tenslotte de crème fraîche bij en roer die er goed, maar voorzichtig door.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de fricandeau met de groenten op voorverwarmde borden.
  • Dresseer het champignonmengsel en de saus erover en garneer met een lepel zeer fijngesneden lente-uitjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er aardappelkroketjes of fijne pommes Parisiennes, gebakken appelschijfjes en in boter gestoofde dunne sperzieboontjes bij.
Drink er een gekoeld glas Koperen ABT roggebier bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België