Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 6 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels suiker
- 2 eetlepels honing
- 4 eetlepels rijstwijn
- 2 eetlepels sesamolie
- 5 eetlepels lente-ui fijn gesneden
- 4 theelepels knoflook uitgeperst
- 2 theelepels rode peper
- 2 eetlepels sesamzout
Instructies
- Mix alle ingrediënten in een kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze marinade is geschikt voor 1 kg vlees, bijvoorbeeld rundvlees, varkensvlees of kip.
Deze marinade past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Riesling. Ook goed te combineren met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais.
Tips:
Gebruik deze smaakvolle marinade voor het marineren van vlees voor Bulgogi, een traditioneel Koreaans gerecht van dun gesneden vlees gemarineerd in een zoete en hartige saus. Laat het vlees minstens 2 uur marineren voor het beste resultaat. Wijnadvies:Deze marinade past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Riesling. Ook goed te combineren met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 40 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 1 g | Zout: 700 mg | Sugar: 8 g