Een kom met vers gemixte Koreaanse Bulgogi-marinade, bestaande uit een glanzend mengsel van sojasaus, sesamolie, knoflook en rode pepervlokken. Gegarneerd met fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes. Geplaatst op een rustiek houten aanrecht in een gezellige vintage keuken met pastelkleuren en retro-accenten. Zacht natuurlijk licht benadrukt de rijke kleuren en texturen van de marinade.

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 6 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels rijstwijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 5 eetlepels lente-ui fijn gesneden
  • 4 theelepels knoflook uitgeperst
  • 2 theelepels rode peper
  • 2 eetlepels sesamzout

Instructies

  • Mix alle ingrediënten in een kom.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze marinade is geschikt voor 1 kg vlees, bijvoorbeeld rundvlees, varkensvlees of kip.

Tips:

Gebruik deze smaakvolle marinade voor het marineren van vlees voor Bulgogi, een traditioneel Koreaans gerecht van dun gesneden vlees gemarineerd in een zoete en hartige saus. Laat het vlees minstens 2 uur marineren voor het beste resultaat.
Wijnadvies:
Deze marinade past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een frisse Riesling. Ook goed te combineren met een lichte rode wijn zoals een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 40 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 1 g | Zout: 700 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Marinade
Land van herkomst Korea
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij