Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- keukepapier
- pollepel
- grote opscheplepel met gaatjes
- bakblik van ongeveer 30x20 (mag ook grote zijn, dan wordt het gewoon wat lager)
- grote mengkom (ik gebruik een schone was teil)
Ingrediënten
- 1 pak Uncle Bens Rijst ongekookt
- ½ pot keukenstroop
- 1 schijf gula Djawa palm suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- snufje zout
- olie
Instructies
- Olie in een wok verhitten,
- Het moet goed heet zijn, anders poft de rijst niet. de temperatuur iets zachter zetten, voordat je begint met poffen.
- Een klein handvol rijst in de olie gooien, en als goed is poft de rijst gelijk.
- Je moet nu snel te werk gaan, en de gepofte rijst uitscheppen met een opscheplepel met gaatjes.
- De gepofte rijst af laten koelen in een grote schaal, met keukenpapier.
- Helemaal doorgaan totdat alle rijst gepoft is.
- Hierna, in een pannetje de keukenstroop, gula djawa, vanille suiker en zout aan de kook brengen.
- Het duurt wel even, dus blijft roeren!
- De gepofte rijst in de was teil doen.
- Hierboven op, giet je beetje bij beetje de siroop in.
- En gelijk de mengsel roeren.
- Roer alles samen tot je ziet dat de rijst een goudkleur heeft gekregen.
- Vervolgens giet je de mengsel in een bakblik of platte schaal.
- Je moet hierna, alles goed aandrukken, persen.
- Dit is heel belangrijk, je moet het heel goed aandrukken, desnoods met behulp van een lepel. Laat het geheel afkoelen, en dan kan je de grote plaat
- Kra op een plank storten en snijden.
- En smullen maar!