Krip (Runderstoofpot met Ui)
Een traditioneel Brabants stoofgerecht van runderpoelet en uien, langzaam gestoofd tot een smaakvolle maaltijd.
Equipment
- Stoofpan met dikke bodem
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de uien in schijfjes.
- Verhit de boter in de stoofpan.
- Voeg de uien toe en fruit ze licht aan.
- Voeg het runderpoelet toe aan de pan.
- Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
- Voeg een klein beetje water (of bouillon) toe, zodat het vlees net onder staat.
- Breng aan de kook en laat het geheel 2-2,5 uur zachtjes stoven op een laag vuur.
- Roer af en toe en zorg ervoor dat het vlees onder het vocht blijft staan.
- Het vocht zal door de uien enigszins gebonden worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen, rodekool, appelmoes of snijbonen. Soms wordt het vlees eerst aangebakken in hete boter voordat het water en de overige ingrediënten worden toegevoegd.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Bordeaux.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g