Krokant gefrituurde visfilets met zoetzure saus
Deze krokant gefrituurde visfilets worden geserveerd met een smaakvolle zoetzure saus en knapperige groenten. Perfect met rijst of mie voor een heerlijke Aziatische maaltijd!
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 1 ei losgeklopt
- 1 paprika in dunne reepjes
- 1 ui in dunne reepjes
- 1 eetlepel maïzena
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels azijn
- 2 eetlepels sherry
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 plakjes gember fijngehakt
- 2 deciliter slaolie
- 2 eetlepels ketjap manis
- 3 worteltjes in dunne reepjes
- 4 eetlepels olie voor bakken
- 50 gram bloem
- 500 gram kabeljauwfilet of schelvisfilet in blokjes
- ¼ blik bamboespruiten in reepjes
- Zout naar smaak
Instructies
- Snijd de paprika, worteltjes en bamboespruiten in dunne reepjes van ongeveer 4 cm.
- Snijd de visfilets in blokjes en bestrooi met zout.
- Wentel de vis eerst door het losgeklopte ei en daarna door de bloem.
- Verhit de slaolie in een frituurpan en bak de stukjes vis in porties goudbruin.
- Laat de gefrituurde vis uitlekken op keukenpapier.
- Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan.
- Bak de knoflook, gember en 2 theelepels zout onder voortdurend omscheppen.
- Voeg de paprika, wortel en bamboespruiten toe en bak 1 minuut mee.
- Meng de ketjap, sherry, suiker en azijn in een kommetje.
- Voeg het mengsel toe aan de groenten en laat het geheel goed heet worden.
- Maak een papje van de maïzena met een beetje water en bind de saus hiermee.
- Voeg de gefrituurde vis toe en laat alles 2 minuten goed doorwarmen.
- Serveer direct op een voorverwarmde schaal en geef er rijst of mie bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze gefrituurde vis met een frisse komkommersalade en gestoomde rijst voor een complete Aziatische maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals Riesling of een droge Gewürztraminer past perfect bij de zoetzure smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 32 g | Vet: 18 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 9 g