Krokante Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Krokant gebakken witlof met een kruidige paneerlaag, goudbruin gegrild en gegarneerd met verse peterselie, geserveerd op een rustieke houten tafel.

Krokante Gebakken Witlof met Gekruid Paneermeel

Deze krokant gebakken witlof met gekruid paneermeel is een heerlijk bijgerecht dat de klassieke Hollandse smaken naar een hoger niveau tilt.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 2 eetlepels gekruid paneermeel
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Maak de witlof schoon en verwijder het bittere harde gedeelte aan de onderkant.
  • Kook de witlof gaar in een pan met licht gezouten water, ongeveer 8 minuten.
  • Laat de witlof goed uitlekken in een vergiet.
  • Verhit de boter in een koekenpan tot deze lichtbruin kleurt.
  • Leg de witlof in de pan en bestrooi de bovenkant met het gekruide paneermeel.
  • Bak de witlof tot de onderkant goudbruin en krokant is en draai ze voorzichtig om.
  • Bak de witlof rondom mooi bruin en krokant.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen en een stukje vlees of een vegetarische schnitzel.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij de licht bittere smaak van witlof en het krokante paneermeel.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch