Krokante Krakelingen met Kaneelsuiker
Heerlijke krokante krakelingen gemaakt van bladerdeeg, bestrooid met een zoete kaneelsuiker. Perfect voor bij de koffie, als tussendoortje of voor feestelijke gelegenheden. Eenvoudig te maken en altijd een succes!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 1 ei
- 3 eetlepels melk
- 30 g rietsuiker
- ½ tl kaneel
Instructies
- Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 190°C).
- Neem het deeg uit de verpakking en snijd de rol, terwijl deze nog opgerold is, in 2 cm brede stroken.
- Rol de stroken uit en verwijder het bakpapier.
- Leg 3 stroken deeg op elkaar en druk ze goed aan.
- Vorm van het samengevoegde deeg een krakeling en leg deze op het met bakpapier beklede bakplaat.
- Meng het eigeel met de melk en bestrijk de krakelingen hiermee.
- Meng de rietsuiker met kaneel en strooi dit over de krakelingen.
- Laat de krakelingen 10 minuten rusten op de bakplaat.
- Bak de krakelingen vervolgens 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Moscato of een licht mousserende wijn.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 12 g