Krokante pastinaak-kastanjeballetjes

Goudbruine pastinaak-kastanjeballetjes met krokante korst, geserveerd op een bord met yoghurtdip, omringd door pastinaak, koriander en knoflook op een houten tafel in winterse sfeer.

Krokante pastinaak-kastanjeballetjes

Deze krokante pastinaak-kastanjeballetjes zijn een heerlijk winters bijgerecht of snack met een nootachtige, zachte binnenkant en een krokant korstje.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 el verse koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g kastanjepuree of schoongemaakte kastanjes
  • 500 g pastinaak
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Schil de pastinaak en snijd deze in stukjes.
  • Doe de pastinaak samen met de kastanjes of kastanjepuree in een kookpan en kook tot een zachte prut ontstaat.
  • Bak ondertussen het teentje knoflook en voeg deze toe aan de puree.
  • Breng op smaak met zout, peper en fijngehakte verse koriander.
  • Laat het mengsel iets afkoelen en vorm er vervolgens balletjes van.
  • Paneer de balletjes naar wens.
  • Verhit de frituurpan tot 180 °C.
  • Frituur de balletjes goudbruin en krokant.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse yoghurtdip met limoen en munt voor extra contrast.
Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de aardse smaken van pastinaak en kastanje.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Snack / Vleesvervangers
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch