Krokante Scholfilet met Kruidenkorst
Geniet van deze krokant gebakken scholfilet met een smakelijke kruidenkorst. Snel te bereiden en perfect als hoofdgerecht of bijgerecht!
Equipment
- diep bord
- keukenpapier
- Tang of spatel
Ingrediënten
- 350-400 g scholfilet
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel Silvo Kruidenmix Vis Gebakken
- 25 g boter
Instructies
- Dep de scholfilets droog met keukenpapier.
- Meng in een diep bord de bloem met de Silvo Kruidenmix voor gebakken vis.
- Wentel de scholfilets door het bloemmengsel en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.
- Verhit de boter in een koekenpan en wacht tot een deel van het schuim is weggetrokken.
- Leg de scholfilets in de hete boter en bak ze op matig hoog vuur gedurende ongeveer 2 minuten aan één kant tot ze goudbruin zijn.
- Draai de filets voorzichtig om en bak de andere kant nog 1-2 minuten goudbruin.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de scholfilets met een frisse citroenpartje, een salade van veldsla en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio past uitstekend bij deze krokante scholfilet.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 g