Krokante Schuimrollen met Bladerdee
Deze krokante schuimrollen, gevuld met luchtig eiwitschuim en omwikkeld met goudbruin bladerdeeg, zijn een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid. Perfect voor wie van zoet houdt!
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 200 g suiker
- 80 g poedersuiker
- 80 ml water
- 1 ei
- Beetje olie om de bakrollen in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
- Bereid het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd het bladerdeeg in de lengte in stroken van 2,5 cm breed.
- Wikkel de deegstroken kruislings overlappend om de ingevette metalen bakrollen.
- Leg ze met het deegeinde naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bestrijk met losgeklopt ei.
- Bak de schuimrollen ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn.
- Laat ze kort afkoelen om ze makkelijker van de bakrollen te verwijderen.
- Meng de fijne suiker met het water en kook het mengsel gedurende 2-3 minuten.
- Klop het eiwit in een bekken stijf en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je blijft roeren.
- Giet de hete suiker langzaam bij het eiwitmengsel en klop op middelmatige snelheid.
- Verhoog daarna de snelheid en klop het schuim totdat het stevig is.
- Vul een spuitzak met het schuim en spuit het in de afgekoelde bladerdeegrolletjes.
- Bestrooi de schuimrollen eventueel met extra suiker voor het serveren.
Video
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Moscato of een glas Champagne.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g