Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en rooster de verkruimelde broodkruimels goudbruin.
Laat ze vervolgens afkoelen op keukenpapier.
Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
Smelt in een steelpan 1 eetlepel boter en fruit de sjalotten kort aan.
Voeg de witte wijn, gedroogde tijm, zout en peper toe en stoof het mengsel afgedekt 20-25 minuten.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de kalfsoesters in met zout en peper.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak de kalfsoesters 2 minuten per kant.
Pers de knoflook boven een kom en meng het met de geroosterde broodkruimels en fijngehakte peterselie.
Leg de kalfsoesters in een ingevette ovenschaal, verdeel de gestoofde sjalotten erover en bedek ze vervolgens met het broodkruimelmengsel.
Zet het vlees in de oven en laat het nog 5 minuten doorwarmen.
Smelt intussen in een grote pan of wok 1 eetlepel boter en laat de spinazie al omscheppend slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de spinazie uitlekken in een zeef en verdeel het over vier warme borden.
Leg de kalfsoesters erbovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze krokante sjalottenkorst kalfsoesters gaan goed samen met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon. Als je liever wit drinkt, probeer dan een Chardonnay met een volle body.