Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 200 gram kipfilet in kleine reepjes
- 1 ui gesnipperd
- ½ groene paprika in kleine blokjes
- 1 jalapeñopeper fijngesneden, zaadjes verwijderd
- 50 gram maïskorrels blik, uitgelekt
- 4 zwarte olijven zonder pit fijngesneden
- 8 tarwetortilla's
- Zout naar smaak
- Zure room optioneel, voor serveren
- Guacamole optioneel, voor serveren
Instructies
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipfilet, ui, groene paprika en jalapeñopeper toe en bak al omscheppend gedurende 10 minuten tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
- Voeg de maïskorrels en fijngesneden olijven toe aan het mengsel en roer goed door.
- Breng op smaak met zout.
- Verdeel het kip- en groentemengsel gelijkmatig over de tarwetortilla's en rol ze stevig op.
- Verwarm de barbecue of grill op middelhoog vuur en rooster de opgerolde tortilla's lichtbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant, tot ze krokant zijn.
- Serveer de flautas met zure room en guacamole naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino past goed bij dit gerecht. De lichte zuren en frisse smaken van de wijn complementeren de pittige en hartige smaken van de flautas.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 5 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g