Kropsla met eierdressing

Kropsla met eierdressing

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 kropsla
  • 2 takjes peterselie
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • zout
  • peper versgemalen

Instructies

  • Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
  • Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken.
  • Bladeren in stukjes scheuren.
  • Peterselie fijn knippen.
  • Eieren laten schrikken, pellen,
  • halveren en dooiers eruit nemen.
  • Boven slaschaal eierdooiers door zeef wrijven.
  • Al kloppend scheutje voor scheutje olie en azijn toevoegen, blijven kloppen tot mooi gebonden dressing.
  • Peterselie erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Eiwitten heel fijn hakken.
  • Sla luchtig door dressing scheppen.
  • Eiwit erover strooien.

Voedingswaarden

Calories: 285 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 6 g | Vet: 29 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Salade
Land van herkomst Nederland