Kruidenwodka met dragon of basilicum
Een eenvoudige en aromatische kruidenwodka met de verfijnde smaak van dragon of basilicum. Perfect voor cocktails of puur als aperitief.
Equipment
- Glazen pot met deksel
- Fijnmazige zeef
- Trechter
- Fles voor opslag
Ingrediënten
- 1 takje dragon of basilicum
- 4 ½ dl wodka
Instructies
- Kies een takje dragon of basilicum en spoel het eventueel schoon.
- Schud het droog.
- Doe het takje in een glazen pot en voeg 4 1/2 dl wodka toe.
- Sluit de pot goed af en laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken zodat de smaken van de kruiden in de wodka trekken.
- Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om het kruidentakje te verwijderen.
- Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer gekoeld in een klein glaasje als aperitief of gebruik deze kruidenwodka als smaakmaker in cocktails. Combineer bijvoorbeeld met tonic of een vleugje citroensap.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal