Kruidenwodka in een glazen fles, met een glas wodka ernaast, omringd door takjes dragon en basilicum, gepresenteerd op een lichte houten tafel in een minimalistische en tekstvrije setting.

Kruidenwodka met dragon of basilicum

Een eenvoudige en aromatische kruidenwodka met de verfijnde smaak van dragon of basilicum. Perfect voor cocktails of puur als aperitief.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Trektijd 1 dag
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Glazen pot met deksel
  • Fijnmazige zeef
  • Trechter
  • Fles voor opslag

Ingrediënten

  • 1 takje dragon of basilicum
  • 4 ½ dl wodka

Instructies

  • Kies een takje dragon of basilicum en spoel het eventueel schoon.
  • Schud het droog.
  • Doe het takje in een glazen pot en voeg 4 1/2 dl wodka toe.
  • Sluit de pot goed af en laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken zodat de smaken van de kruiden in de wodka trekken.
  • Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om het kruidentakje te verwijderen.
  • Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer gekoeld in een klein glaasje als aperitief of gebruik deze kruidenwodka als smaakmaker in cocktails. Combineer bijvoorbeeld met tonic of een vleugje citroensap.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Cocktails
Land van herkomst Rusland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden