Kruidige Bulgursalade met Gerookte Makreel
Ingrediënten
- 1 pak Bulgur 275 g
- 400 gram tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- ½ eetlepel harissa
- 100 ml vers geperst granaatappelsap
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 bosuitjes in dunne ringetjes
- 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
- 2 eetlepels verse munt fijngehakt
- 2 kropjes little gem blaadjes losgemaakt
- 300 gram gerookte makreelfilet in stukken
Instructies
- Doe de bulgur in een kom en voeg kokend water toe totdat de bulgur net onder staat.
- Laat 15-20 minuten wellen.
- Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
- Roer in een grote kom de tomatenpuree, harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
- Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing.
- Meng ook de blokjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor.
- Laat de salade bij voorkeur 1 uur marineren.
- Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop.
- Verdeel de makreel erover en bestrooi met de resterende bosui, peterselie en munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de pittigheid van de harissa en de rijke smaak van de makreel.
Voedingswaarden
Calories: 625 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 24 g | Vet: 31 g