Kruidige Bulgursalade met Gerookte Makreel

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Bulgur 275 g
  • 400 gram tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ½ eetlepel harissa
  • 100 ml vers geperst granaatappelsap
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels verse munt fijngehakt
  • 2 kropjes little gem blaadjes losgemaakt
  • 300 gram gerookte makreelfilet in stukken

Instructies

  • Doe de bulgur in een kom en voeg kokend water toe totdat de bulgur net onder staat.
  • Laat 15-20 minuten wellen.
  • Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes.
  • Roer in een grote kom de tomatenpuree, harissa, granaatappelsap en olijfolie tot een dressing.
  • Schep de bulgur lepel voor lepel door de dressing.
  • Meng ook de blokjes tomaat, ⅔ van de bosui, peterselie en munt erdoor.
  • Laat de salade bij voorkeur 1 uur marineren.
  • Verdeel de blaadjes little gem over wijde kommen en schep de bulgursalade erop.
  • Verdeel de makreel erover en bestrooi met de resterende bosui, peterselie en munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij de pittigheid van de harissa en de rijke smaak van de makreel.

Voedingswaarden

Calories: 625 kcal | koolhydraten: 61 g | Protein: 24 g | Vet: 31 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Land van herkomst Mediterraan