Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 uien in halve ringen
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- zout
- bakolijfolie
- 300 gram kippendijen in blokjes
- 2 puntpaprika’s in stukjes
- 1 winterwortel geschild en in stukjes
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl kurkuma
- 1 tl korianderpoeder
- 200 gram broccoli of Bimi in roosjes
- 400 ml kippenbouillon uit pot of van blokje
- 300 gram volkoren couscous
- olijfolie extra vergine
- zwarte peper
optioneel:
- garneer met ringetjes lente-ui
Instructies
- Verhit een braadpan en fruit de uien en knoflook met een snuf zout in 1 eetlepel bakolijfolie op middelhoog vuur.
- Circa 5 minuten tot de uien zacht zijn, schep daarna uit de pan.
- Zet het vuur iets hoger en bak de kippendijen bruin aan in 2 eetlepels bakolijfolie. Roer de paprika en wortel erdoor samen met de specerijen en het uienmengsel en bak 5 minuten.
- Als laatste gaat de broccoli/Bimi erdoor, bak dit nog 5 minuten.
- In de tussentijd schenk je de bouillon in een tweede pan en breng je deze aan de kook.
- Zet het vuur daarna uit en roer de couscous erdoor met 2 eetlepels olijfolie extra vergine.
- Laat 5 – 10 minuten wellen met de deksel op de pan. Bekijk de aanwijzingen op de verpakkingen voor de juiste tijd.
- Roer de couscous los met een vork en schep deze door de groenten heen.
- Meng goed en proef.
- Breng naar eigen inzicht verder op smaak met peper en/of zout.
- Een extra scheutje olijfolie extra vergine vind ik zelf ook altijd lekker.
- Garneer optioneel met lente-ui.