Kruidige couscous met groente en kip

Kruidige couscous met groente en kip

Kruidige couscous met groente en kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • zout
  • bakolijfolie
  • 300 gram kippendijen in blokjes
  • 2 puntpaprika’s in stukjes
  • 1 winterwortel geschild en in stukjes
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 200 gram broccoli of Bimi in roosjes
  • 400 ml kippenbouillon uit pot of van blokje
  • 300 gram volkoren couscous
  • olijfolie extra vergine
  • zwarte peper

optioneel:

  • garneer met ringetjes lente-ui

Instructies

  • Verhit een braadpan en fruit de uien en knoflook met een snuf zout in 1 eetlepel bakolijfolie op middelhoog vuur.
  • Circa 5 minuten tot de uien zacht zijn, schep daarna uit de pan.
  • Zet het vuur iets hoger en bak de kippendijen bruin aan in 2 eetlepels bakolijfolie. Roer de paprika en wortel erdoor samen met de specerijen en het uienmengsel en bak 5 minuten.
  • Als laatste gaat de broccoli/Bimi erdoor, bak dit nog 5 minuten.
  • In de tussentijd schenk je de bouillon in een tweede pan en breng je deze aan de kook.
  • Zet het vuur daarna uit en roer de couscous erdoor met 2 eetlepels olijfolie extra vergine.
  • Laat 5 – 10 minuten wellen met de deksel op de pan. Bekijk de aanwijzingen op de verpakkingen voor de juiste tijd.
  • Roer de couscous los met een vork en schep deze door de groenten heen.
  • Meng goed en proef.
  • Breng naar eigen inzicht verder op smaak met peper en/of zout.
  • Een extra scheutje olijfolie extra vergine vind ik zelf ook altijd lekker.
  • Garneer optioneel met lente-ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Rijst