Kruidige Koolrabi Clubsandwich
Ingrediƫnten
- 1 koolrabi geschild en in dunne plakken gesneden
- 100 g verse light roomkaas
- 30 g grofgesneden rucolasla
- 8 sneetjes geroosterd meergranenbrood
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 4 plakjes gegrilde achterham
Instructies
- Roer de roomkaas los in een kom en meng het met de grofgesneden rucolasla.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Besmeer 4 sneetjes brood royaal met het roomkaasmengsel en beleg ze met de plakjes koolrabi.
- Besmeer de overgebleven 4 sneetjes brood dun met mosterd en beleg ze met de plakjes achterham.
- Maak twee stapels door op een sneetje brood eerst een plakje roomkaas-koolrabi, dan een sneetje ham en vervolgens weer een plakje roomkaas-koolrabi te leggen.
- Dek de stapels af met de overgebleven sneetjes brood en snijd ze diagonaal doormidden.
- Steek elke clubsandwich vast met een prikker en serveer ze direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 8 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g