Kruidige Notenrijst met Paksoi

Kruidige Notenrijst met Paksoi

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g pandanrijst
  • 150 g gemengde noten ongezouten
  • 75 g gewelde abrikozen
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 struikjes paksoi in reepjes gesneden
  • 3 el zonnebloemolie
  • 125 g verse roomkaas met kruiden

Instructies

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Hak de noten grof en snijd de abrikozen in stukjes.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Bak de knoflook en paprika ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de paksoi toe en roerbak ongeveer 4 minuten.
  • Voeg de roomkaas toe en laat smelten.
  • Meng de noten en abrikozen door de gekookte rijst.
  • Serveer de kruidige paksoi met de notenrijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De rijke smaak van de wijn zal de romige textuur van de roomkaas benadrukken en de frisse tonen zullen mooi samengaan met de knapperige paksoi.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 13 g | Vet: 29 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 21 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch