Kruidige Notenrijst met Paksoi
Ingrediënten
- 250 g pandanrijst
- 150 g gemengde noten ongezouten
- 75 g gewelde abrikozen
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 2 struikjes paksoi in reepjes gesneden
- 3 el zonnebloemolie
- 125 g verse roomkaas met kruiden
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Hak de noten grof en snijd de abrikozen in stukjes.
- Verhit de olie in een wok.
- Bak de knoflook en paprika ongeveer 2 minuten.
- Voeg de paksoi toe en roerbak ongeveer 4 minuten.
- Voeg de roomkaas toe en laat smelten.
- Meng de noten en abrikozen door de gekookte rijst.
- Serveer de kruidige paksoi met de notenrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij dit gerecht. De rijke smaak van de wijn zal de romige textuur van de roomkaas benadrukken en de frisse tonen zullen mooi samengaan met de knapperige paksoi.Voedingswaarden
Calories: 580 kcal | koolhydraten: 68 g | Protein: 13 g | Vet: 29 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 21 g