Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- satéstokjes
- Grill (of barbecue)
Ingrediënten
- 300 gram varkenshaas in blokjes
- 2 witte uien gesnipperd
- 3 rode uien gesnipperd
- ½ theelepel ketoembar gemalen korianderzaad
- 2 theelepels laos
- Citroensap naar smaak
- Suiker naar smaak
- Ketjap manis naar smaak
- Zout naar smaak
- 1 eetlepel dikke santen kokoscrème
Instructies
- Snijd de varkenshaas in blokjes van gelijke grootte en doe ze in een kom.
- Stamp de gesnipperde witte uien, rode uien, ketoembar en laos fijn in een vijzel of gebruik een keukenmachine om een boemboe (kruidenpasta) te maken.
- Meng de boemboe met de varkenshaasblokjes, ketjap manis, naar smaak citroensap, suiker en dikke santen.
- Laat dit mengsel minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
- Rijg de gemarineerde varkenshaas aan satéstokjes.
- Verwarm de grill of barbecue voor op middelhoog vuur.
- Rooster de saté op de grill of barbecue, ongeveer 8-10 minuten, tot het vlees gaar is en licht gekarameliseerd.
- Draai de saté regelmatig om en bestrijk ze tijdens het grillen met de overgebleven marinade voor extra smaak.
- Serveer de saté warm en geniet ervan met bijgerechten zoals rijst en een frisse komkommersalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor een pittigere smaak kun je extra sambal toevoegen aan de marinade.
- Varieer met verschillende soorten vlees zoals kip- of geitenvlees voor een andere smaakervaring.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde Riesling of een droge rosé past goed bij deze saté. De wijn moet de kruidige en aromatische smaken van het varkensvlees en de kruiden kunnen complimenteren.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g