Kruidige Spinazie-Rijstschotel met Gegrilde Kipfilet

Kruidige Spinazie-Rijstschotel met Gegrilde Kipfilet

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de Gegrilde Kipfilet:

  • 4 kipfilets à 125 g
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen komijn djinten
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Spinazie-Rijstschotel:

  • 2 grote uien gesnipperd
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 600 g panklare spinazie
  • 500 ml kippenbouillon van tablet

Instructies

  • Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en leg ze open.
  • Meng in een kom de knoflook, kaneel, gemalen komijn, chilipoeder, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
  • Bestrijk beide kanten van de kipfilets met dit mengsel en laat ze even marineren.
  • Verhit de resterende olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui samen met de rijst gedurende 4-5 minuten op zacht vuur.
  • Roer regelmatig.
  • Voeg de panklare spinazie toe en giet de kippenbouillon erbij.
  • Laat de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar worden.
  • Bak ondertussen de gemarineerde kipfilets in een koekenpan of grillpan gedurende 10 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Serveer de gegrilde kipfilets met de spinazie-rijstschotel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht vanwege de kruidige tonen en het malse karakter van de kip.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Jaargetijde: Snel te maken