Kruidige Spinazie-Rijstschotel met Gegrilde Kipfilet
Ingrediënten
Voor de Gegrilde Kipfilet:
- 4 kipfilets à 125 g
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 2 theelepels chilipoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de Spinazie-Rijstschotel:
- 2 grote uien gesnipperd
- 300 g zilvervliesrijst
- 600 g panklare spinazie
- 500 ml kippenbouillon van tablet
Instructies
- Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en leg ze open.
- Meng in een kom de knoflook, kaneel, gemalen komijn, chilipoeder, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper.
- Bestrijk beide kanten van de kipfilets met dit mengsel en laat ze even marineren.
- Verhit de resterende olie in een braadpan en fruit de gesnipperde ui samen met de rijst gedurende 4-5 minuten op zacht vuur.
- Roer regelmatig.
- Voeg de panklare spinazie toe en giet de kippenbouillon erbij.
- Laat de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar worden.
- Bak ondertussen de gemarineerde kipfilets in een koekenpan of grillpan gedurende 10 minuten, tot ze mooi bruin en gaar zijn.
- Serveer de gegrilde kipfilets met de spinazie-rijstschotel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht vanwege de kruidige tonen en het malse karakter van de kip.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 18 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g