Kruidige Stoofpot met Kalfsvlees

Kruidige Stoofpot met Kalfsvlees

Kruidige Stoofpot met Kalfsvlees

Geniet van een rijk en smaakvol stoofpotje met kalfsvlees, paprika, champignons en een vleugje rozemarijn. Perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsvlees
  • 1 groene paprika
  • 500 g verse champignons
  • 2 wortels
  • 1 grote ui
  • Scheutje azijn
  • 1 lepel suiker
  • 4 laurierbladeren
  • Boter
  • 1 blikje donker bier
  • Water
  • Rozemarijn
  • Zout
  • Basilicum
  • Tijm

Instructies

  • Snijd de ui in ringen en bak deze in een beetje boter aan in een grote pan.
  • Voeg het kalfsvlees toe en bak het goed aan.
  • Was en snijd ondertussen de wortels, paprika en champignons in stukjes.
  • Voeg alle gesneden groenten, laurierbladeren, rozemarijn, tijm, zout, suiker, een scheutje azijn, het donker bier en wat water toe aan de pan.
  • Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 2 uur op laag vuur stoven.
  • Verwijder na 2 uur het deksel en proef of de smaken naar wens zijn.
  • Bind de saus indien nodig met wat bruine sauspoeder en laat nog even sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah, past goed bij deze kruidige stoofpot.

Voedingswaarden

Calories: 490 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Stoofpot
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm