Kruidige Stoofpot met Kalfsvlees

Kruidige Stoofpot met Kalfsvlees

Geniet van een rijk en smaakvol stoofpotje met kalfsvlees, paprika, champignons en een vleugje rozemarijn. Perfect voor een gezellige maaltijd.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsvlees
  • 1 groene paprika
  • 500 g verse champignons
  • 2 wortels
  • 1 grote ui
  • Scheutje azijn
  • 1 lepel suiker
  • 4 laurierbladeren
  • Boter
  • 1 blikje donker bier
  • Water
  • Rozemarijn
  • Zout
  • Basilicum
  • Tijm

Instructies

  • Snijd de ui in ringen en bak deze in een beetje boter aan in een grote pan.
  • Voeg het kalfsvlees toe en bak het goed aan.
  • Was en snijd ondertussen de wortels, paprika en champignons in stukjes.
  • Voeg alle gesneden groenten, laurierbladeren, rozemarijn, tijm, zout, suiker, een scheutje azijn, het donker bier en wat water toe aan de pan.
  • Dek de pan af en laat het geheel ongeveer 2 uur op laag vuur stoven.
  • Verwijder na 2 uur het deksel en proef of de smaken naar wens zijn.
  • Bind de saus indien nodig met wat bruine sauspoeder en laat nog even sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals een Merlot of een Syrah, past goed bij deze kruidige stoofpot.

Voedingswaarden

Calories: 490 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 38 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Stoofpot
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm