Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 grote eieren losgeklopt
- Snufje gemalen kruidnagel
- Mespuntje geraspte nootmuskaat
- Snufje kaneel
- 2 eetlepels zachte boter
- 4 lange dunne sneden stokbrood (zo gesneden dat ze in de airfryer passen)
- Bakspray van plantaardige olie
- Ahornsiroop voor het besprenkelen
- Poedersuiker voor het bestuiven
Instructies
- Stel de airfryer in op 185°C.
- Roer in een kom het losgeklopte ei en de specerijen door elkaar.
- Bestrijk de sneden brood aan beide kanten met de boter en dompel ze vervolgens onder in het eimengsel.
- Laat ze minstens 10 minuten staan en laat ze daarna uitlekken.
- Leg de sneden brood in het mandje van de airfryer en spuit ze lichtjes in met de bakspray.
- Stel de timer in op 2 minuten.
- Spuit het brood opnieuw in, keer ze om, spuit de andere kant in en bak ze nog 4 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Besprenkel de wentelteefjes voor het serveren met ahornsiroop en bestuif ze met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een mooie aanvulling op de zoete en kruidige smaken van deze wentelteefjes.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 12 g | Vet: 19 g | Zout: 0.9 g | Sugar: 9 g