Kruidkoek van Janneke

Kruidkoek van Janneke

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gr boter of margarine
  • 150 gr suiker
  • 3 eieren
  • 100 gr bloem
  • 50 gr maïzena
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 100 gr geraspte bittere chocolade
  • 100 gr gemalen hazelnoten
  • 30 gr gehakte sukade
  • 30 gr gesneden oranjesnippers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter met suiker en eieren glad en schuimig.
  • Meng bloem, maïzena, bakpoeder, zout en kruiden door elkaar en voeg het mengsel lepelsgewijs bij de boter, blijf goed kloppen.
  • Voeg tot slot de geraspte chocolade, hazelnoten, sukade en oranjesnippers toe.
  • Vet een cakevorm in, bestrooi hem met paneermeel, doe het beslag erin en bak de kruidkoek 45-60 minuten.
  • Als de koek klaar is, warm verpakken in aluminiumfolie en 24 uur laten rusten. (De smaak van de koek wordt dan lekkerder).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek