Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- aluminium bakjes
- cupcake bakvormpjes
- rijststomer
Ingrediënten
- 2 glazen zelfrijzend bakmeel
- 1 glas Klapper geraspte
- 1 glas suiker
- 2 vanillesuiker
- 1 glas koolzuurhoudend water
- klein zout
- kleurstof toko
Instructies
- Meng alle ingrediënten goed (behalve de kleurstof) door elkaar.
- Doe ongeveer 1/3e deel van het beslag in een aparte kom.
- Meng een paar druppels kleurstof door de kom met 2/3e deel beslag.
- Breng (voldoende) water aan de kook in de rijststomer.
- Doe papieren cupcakevormpjes in de bakjes en schep in elk bakje een grote lepel beslag met kleurstof, daarna een schep wit beslag.
- Zet alle bakjes in de stoommand en wikkel een schone theedoek om het deksel van de pan.
- Laat de kue mangkok een half uur stomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bestrooi de kue mangkok nadat ze afgekoeld zijn, met geraspte kokos. Let op: tijdens het stomen het deksel niet van de pan halen omdat anders de kue mangkok niet openbarst!