Kwarkbroodjes met Boerenkaas en Rozenbotteljam
Ingrediënten
- 1 sinaasappel schoongeboend
- 350 g bloem
- 50 g witte basterdsuiker
- 1 zakje gedroogde gist 7 g
- 3 eieren losgeklopt
- 100 g magere kwark
- 50 g roomboter op kamertemperatuur
- 100 g rozijnen
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 g boerenkaas in plakjes
- 4 eetlepels rozenbotteljam
Instructies
- Rasp de schil van de sinaasappel.
- Zeef de bloem met 1 theelepel zout boven een kom en roer de suiker en gist erdoor.
- Voeg ook de eieren, kwark en roomboter toe en kneed er met een mixer een soepel deeg van.
- Kneed de rozijnen en de sinaasappelrasp door het deeg en vorm er een bal van.
- Laat de bal in de kom, afgedekt met een vochtige doek, op kamertemperatuur 30 minuten rijzen.
- Verdeel het deeg in twaalf stukken en rol er bolletjes van.
- Leg de bolletjes op een ingevette bakplaat en laat ze onder de vochtige doek in 45 minuten rijzen tot ze twee keer zo groot zijn.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak de kwarkbroodjes in 20-25 minuten gaar.
- Laat ze afkoelen op de bakplaat en beleg ze met boerenkaas en een lepeltje jam.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer door de helft van de rozijnen te vervangen door stukjes sukade of ongezouten amandelen, hazelnoten of walnoten.
Deze kwarkbroodjes zijn heerlijk bij het ontbijt of als snack tussendoor. Geniet ervan met een kopje thee of koffie.