Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 4 kwartels
- 250 gram paella rijst
- 10 cl witte wijn
- 1 lt kippenbouillon
- 4 tomaten
- 3 lente-ui
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje tijm
- olijfolie
- 2 dosis saffraan
- 2 kl kurkuma
- 2 kl paprikapoeder
- 200 gram chorizo
- 125 gram doperwten
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 gr.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
- Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
- Doe het zelfde met de rode peper.
- Haal het velletje van de chorizo en snijd in plakjes.
- Zet een braadpan op midden hoog vuur en bak de chorizo aan beide kanten in een klein scheutje olie.
- Haal de chorizo uit de pan en bewaar in een bakje.
- Voeg de kwartels toe en bak ze rondom mooi bruin aan.
- Voeg eventueel nog een scheutje olie toe.
- Strooi de helft van het paprikapoeder en de kurkuma toe en voeg de tijm toe.
- Haal de kwartels uit de pan en leg deze in een ovenschaal.
- Bak de kwartels verder af in de oven gedurende 35 à 40 minuten.
- Kwartels op zijn Spaans
- Zet een pan op het vuur met een scheutje olie.
- Voeg de ui, paprika, knoflook en peper toe en laat even rustig fruiten.
- Voeg het restant van de kurkuma en het paprikapoeder toe.
- Voeg de rijst toe en laat deze de olie opnemen zodat ze glazig worden.
- Blus dan af met de witte wijn.
- Voeg de tomaten, chorizoplakjes en de doperwten toe.
- Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst gaar.
- Breng op smaak met een klein beetje zout en peper.
- Los in een bakje de saffraan op in 10 cl. bouillon.
- Voeg dit toe aan de rijst en meng goed door elkaar.
- Controleer de rijst op zijn gaarheid.
- Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
- Verdeel de Spaanse rijst over de borden en leg er een kwartel bij.