Kwartels op zijn spaans

Kwartels op zijn spaans

Kwartels op zijn spaans

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kwartels
  • 250 gram paella rijst
  • 10 cl witte wijn
  • 1 lt kippenbouillon
  • 4 tomaten
  • 3 lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • olijfolie
  • 2 dosis saffraan
  • 2 kl kurkuma
  • 2 kl paprikapoeder
  • 200 gram chorizo
  • 125 gram doperwten
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 gr.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.
  • Doe het zelfde met de rode peper.
  • Haal het velletje van de chorizo en snijd in plakjes.
  • Zet een braadpan op midden hoog vuur en bak de chorizo aan beide kanten in een klein scheutje olie.
  • Haal de chorizo uit de pan en bewaar in een bakje.
  • Voeg de kwartels toe en bak ze rondom mooi bruin aan.
  • Voeg eventueel nog een scheutje olie toe.
  • Strooi de helft van het paprikapoeder en de kurkuma toe en voeg de tijm toe.
  • Haal de kwartels uit de pan en leg deze in een ovenschaal.
  • Bak de kwartels verder af in de oven gedurende 35 à 40 minuten.
  • Kwartels op zijn Spaans
  • Zet een pan op het vuur met een scheutje olie.
  • Voeg de ui, paprika, knoflook en peper toe en laat even rustig fruiten.
  • Voeg het restant van de kurkuma en het paprikapoeder toe.
  • Voeg de rijst toe en laat deze de olie opnemen zodat ze glazig worden.
  • Blus dan af met de witte wijn.
  • Voeg de tomaten, chorizoplakjes en de doperwten toe.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst gaar.
  • Breng op smaak met een klein beetje zout en peper.
  • Los in een bakje de saffraan op in 10 cl. bouillon.
  • Voeg dit toe aan de rijst en meng goed door elkaar.
  • Controleer de rijst op zijn gaarheid.
  • Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
  • Verdeel de Spaanse rijst over de borden en leg er een kwartel bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte
Land van herkomst Spanje