Kweeperentaart met amandel

Kweeperentaart met amandel

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak cakemeel of de ingrediënten voor cake, waarbij 1/3 van het meel vervangen is door amandelpoeder (Toko)
  • boter
  • suiker
  • kweeperen
  • Taartina (Dr. Oetker) of ander bindmiddel
  • poedersuiker of slagroom

Instructies

  • Schil de kweeperen en verwijder de klokhuizen.
  • Snij de kweeperen in blokjes en stoof ze in weinig boter met wat suiker tot de stukjes zacht zijn.
  • Bak in een ronde taartvorm een niet te dikke cake (3,5 à 4 cm hoog).
  • Vervang daarbij ⅓ van het meel door amandelpoeder of zeer fijn gemalen (eventueel geroosterde) amandelen.
  • Als de cake is afgekoeld, besprenkel hem dan rijkelijk met een amandellikeur.
  • Breng er vervolgens een met Taartina aangemaakte laag kweepeer op en laat opstijven.
  • Eventueel nog versieren met slagroom of poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

gebruik i.p.v. amandellikeur de kweepeerlikeur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Europa