Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Schil de kweeperen en verwijder de klokhuizen.
Snij de kweeperen in blokjes en stoof ze in weinig boter met wat suiker tot de stukjes zacht zijn.
Bak in een ronde taartvorm een niet te dikke cake (3,5 à 4 cm hoog).
Vervang daarbij ⅓ van het meel door amandelpoeder of zeer fijn gemalen (eventueel geroosterde) amandelen.
Als de cake is afgekoeld, besprenkel hem dan rijkelijk met een amandellikeur.
Breng er vervolgens een met Taartina aangemaakte laag kweepeer op en laat opstijven.
Eventueel nog versieren met slagroom of poedersuiker.
Variatie:
gebruik i.p.v. amandellikeur de kweepeerlikeur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Kweeperentaart met amandel