Kweeperentaart met kwark
Voor 1 vlaai- of springvorm van 22 cm.
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 250 g bloem
- 225 g boter
- 180 g suiker
- 5 g zout
Voor de vulling:
- 3 kweeperen ongeveer 750 g
- 70 g amandelen
- 60 g volle kwark
- 60 g boter
- 35 g rozijnen
- 25 g suiker
- ½ tl kaneel
- ½ tl gemengde specerijen gember, cardemom, piment en kruidnagel in een verhouding van 10:4:1:1, of speculaaskruiden of 5-spices
- 3 eieren
Instructies
- Doe zout, suiker, bloem en boter in een kom.
- Snijd de boter in kleine stukjes en kneed tot je een elastische deegbal hebt.
- Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
- De vulling:
- Kook de geschilde en in stukken gesneden kweeperen gaar.
- Doe alle ingrediënten behalve rozijnen en het deeg in een blender of grote vijzel en maak er een smeuïge moes van.
- De hoeveelheid voor de vulling is voldoende voor een grote vlaai of een springvorm met een diameter van 22 cm.
- Bekleed een ingevette en met bloem bestrooide springvorm of vlaaienvorm met het deeg.
- Verdeel de vulling over het deeg, versier eventueel de rand van de taart naar eigen inzicht.
- Bak de taart in de oven op 180°C gedurende 40 tot 50 minuten.
- Controleer of de vulling gaar is, haal de vorm uit de oven en laat vijf minuten rusten.
- Haal vervolgens de taart uit de vorm en laat deze op een taartrooster afkoelen, of serveer meteen.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g