Kweeperentaart met kwark

Kweeperentaart met kwark

Voor 1 vlaai- of springvorm van 22 cm.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 225 g boter
  • 180 g suiker
  • 5 g zout

Voor de vulling:

  • 3 kweeperen ongeveer 750 g
  • 70 g amandelen
  • 60 g volle kwark
  • 60 g boter
  • 35 g rozijnen
  • 25 g suiker
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl gemengde specerijen gember, cardemom, piment en kruidnagel in een verhouding van 10:4:1:1, of speculaaskruiden of 5-spices
  • 3 eieren

Instructies

  • Doe zout, suiker, bloem en boter in een kom.
  • Snijd de boter in kleine stukjes en kneed tot je een elastische deegbal hebt.
  • Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
  • De vulling:
  • Kook de geschilde en in stukken gesneden kweeperen gaar.
  • Doe alle ingrediënten behalve rozijnen en het deeg in een blender of grote vijzel en maak er een smeuïge moes van.
  • De hoeveelheid voor de vulling is voldoende voor een grote vlaai of een springvorm met een diameter van 22 cm.
  • Bekleed een ingevette en met bloem bestrooide springvorm of vlaaienvorm met het deeg.
  • Verdeel de vulling over het deeg, versier eventueel de rand van de taart naar eigen inzicht.
  • Bak de taart in de oven op 180°C gedurende 40 tot 50 minuten.
  • Controleer of de vulling gaar is, haal de vorm uit de oven en laat vijf minuten rusten.
  • Haal vervolgens de taart uit de vorm en laat deze op een taartrooster afkoelen, of serveer meteen.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 7 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart