Lamsbout met Spruitjes en Aardappel Quenelles uit de Airfryer
Deze lamsbout, perfect bereid in de airfryer, wordt geserveerd met spruitjes en aardappel quenelles. Een complete en smaakvolle maaltijd zonder smaakoverdracht, ideaal voor een feestelijk diner!
Ingrediënten
- 1 lamsbout van 1000 gram
- 500 gram spruitjes diepvries of vers
- 8 aardappel quenelles volgens betreffend recept
- Verse rozemarijn
- Verse tijm
- 1 teen knoflook
- 150 gram wilde paddenstoelenmix
- Arachide olie om in te smeren
- 1 eetlepel honing
- Neutrale olie voor de spruitjes
Instructies
- Koop een mooie lamsbout en rol hierin enkele takken verse rozemarijn en citroentijm.
- Gebruik indien gewenst keukentouw om de kruiden op hun plaats te houden.
- Smeer de lamsbout in met arachide olie en plaats deze in de airfryer.
- Bak de lamsbout 75 minuten op 150 graden Celsius.
- Terwijl de lamsbout bakt, maak je de spruitjes schoon en meng je ze met een eetlepel honing en een beetje neutrale olie.
- Na 75 minuten leg je de spruitjes en de bevroren aardappel quenelles bij de lamsbout in de airfryer.
- Verhoog de temperatuur van de airfryer naar 200 graden Celsius en bak nog eens 15 minuten, tot de spruitjes en aardappel quenelles goudbruin en gaar zijn.
- Haal de lamsbout, spruitjes en aardappel quenelles uit de airfryer en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze maaltijd met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Shiraz, die de rijke smaken van het lamsvlees en de paddenstoelen complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 45 g | Vet: 40 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g