Lamsfilet met Tuinbonen, Aardappelnestjes en Spätzle

Lamsfilet met Tuinbonen, Aardappelnestjes en Spätzle

Lamsfilet met Tuinbonen, Aardappelnestjes en Spätzle

Geniet van een luxe maaltijd met malse lamsfilet, knapperige aardappelnestjes en delicate spätzle, vergezeld van een rijke saus en tuinbonen. Perfect voor een speciale gelegenheid!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de balletjes:

  • 100 g lamslever
  • 100 g lamszwezerik
  • 1 lamsniertje
  • 1 klein ui
  • 120 g bloem
  • 1 liter lamsbouillon
  • 3 eieren
  • Broodkruim
  • 500 g lamsfilet

Voor de tuinbonen:

  • 1 kg tuinbonen
  • 50 g ontbijtspek
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Voor de saus:

  • 10 g gedroogde morilles
  • 3 dl kalfsfond
  • 100 g boter
  • 3 dl lamsbouillon
  • Zout en peper

Voor de aardappelnestjes:

  • 2 grote aardappels
  • Peper en zout

Voor de spätzle:

  • 100 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 10 g boter

Instructies

  • Snijd de lamslever, lamszwezerik en lamsniertje in kleine blokjes.
  • Bak samen met het gehakte uitje in 30 g boter licht aan.
  • Strooi 20 g bloem over het mengsel en fruit dit enkele minuten mee.
  • Voeg een klein scheutje bouillon toe.
  • Laat afkoelen, hak fijn en maak er kleine balletjes van.
  • Haal de balletjes door een losgeklopt ei en broodkruim en frituur in heet vet.
  • Serveert in aardappelnestjes.
  • Dop de tuinbonen en blancheer ze 5 minuten in gezouten water.
  • Snijd het spek in blokjes en bak uit.
  • Warm de tuinbonen met spekblokjes op in het spekvet.
  • Week de morilles in water.
  • Kook ze met kalfsfond en 3 dl lamsbouillon tot 3 dl vocht overblijft.
  • Klop 100 g boter in klontjes door de saus en werk de eidooier erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Houd warm.
  • Schil de aardappelen, snijd in dunne plakjes, breng op smaak met zout en peper en maak aardappelnestjes in heet vet.
  • Maak een spätzle-beslag van 100 g bloem, 2 eieren en tomatenpuree.
  • Spuit het beslag in kokend, gezouten water en laat 1 minuut koken.
  • Spoel af met koud water.
  • Snijd de courgette in dunne slierten en stoof met spätzle in 10 g boter.
  • Snijd de lamsfilet in 4 stukken en pocheer 10 minuten in kokende lamsbouillon.
  • Laat rusten en snijd in dunne plakken.
  • Verdeel de lamsfilet over 4 warme borden.
  • Schep de saus op het vlees en garneer met tuinbonen, aardappelnestjes en spätzle.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Syrah voor een rijke smaakbeleving.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 35 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Frankrijk