Lamskotelet met asperges

Lamskotelet met asperges

Lamskotelet met asperges

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 lamskotelet
  • 1 bos(jes) asperges
  • 20 centiliter kookroom
  • 10 centiliter kalfsfond
  • 5 centiliter cognac
  • boter
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Schil de asperges en snijd het onderste stukje van de asperge af.
  • Kook de asperges in water met wat zout.
  • Zodra ze gaar spoel ze dan koud.
  • Droog ze af en bewaar op een bord.
  • Zet een koekenpan op midden hoog vuur en verhit een scheutje olie met een klontje boter.
  • Bestrooi de koteletten met wat zout en peper en bak deze.
  • Haal uit de pan en bewaar op een bord onder een stuk aluminiumfolie.
  • Bak de asperges en voeg nog een klontje boter toe.
  • Haal ze uit de pan en houdt ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
  • Deglaceer de pan met de cognac.
  • Voeg de kalfsfond en de kookroom toe.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Laat tot twee-derde inkoken.
  • Doe de koteletten terug in de pan.
  • Mocht er wat vleesjus op het bord liggen, voeg dit dan toe aan de saus.
  • Verdeel de asperges en de koteletten over de borden en schep er de saus over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Vlees