Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus

Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 ui
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 lamskoteletjes
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tablet vleesbouillon
  • 2 theelepel maïzena
  • 10 sprietjes bieslook
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in heel kleine blokjes.
  • Pel de ui en snipper hem heel fijn.
  • Ris boven kopje de rozemarijnnaaldjes van het takje en knip ze fijn.
  • Verwarm drie borden voor.
  • Verhit in een koekenpan de olie.
  • Bak de lamskoteletjes in ca 8 minuten bruin en van binnen rosé, Keer ze halverwege.
  • Bestrooi ze met zout en peper.
  • Leg ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Pel de knoflook en pers ze boven het bakvet uit.
  • Voeg de ui, komkommer en rozemarijn toe en bak ze al omscheppend ca 2 minuten zachtjes.
  • Verkruimel het bouillontablet erboven.
  • Roer in een kopje de maïzena met 1 dl koud water glad.
  • Voeg dit al roerend aan het komkommermengsel toe en blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat.
  • Breng die op smaak met zout en peper.
  • Leg de lamskoteletjes op twee borden en schep er de saus over.
  • Knip de bieslook erboven fijn.
  • Serveer met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland