Lamskoteletjes met komkommer-knoflooksaus
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Schil de komkommer, halveer hem in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd hem in heel kleine blokjes.
- Pel de ui en snipper hem heel fijn.
- Ris boven kopje de rozemarijnnaaldjes van het takje en knip ze fijn.
- Verwarm drie borden voor.
- Verhit in een koekenpan de olie.
- Bak de lamskoteletjes in ca 8 minuten bruin en van binnen rosé, Keer ze halverwege.
- Bestrooi ze met zout en peper.
- Leg ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
- Pel de knoflook en pers ze boven het bakvet uit.
- Voeg de ui, komkommer en rozemarijn toe en bak ze al omscheppend ca 2 minuten zachtjes.
- Verkruimel het bouillontablet erboven.
- Roer in een kopje de maïzena met 1 dl koud water glad.
- Voeg dit al roerend aan het komkommermengsel toe en blijf roeren tot een licht gebonden saus ontstaat.
- Breng die op smaak met zout en peper.
- Leg de lamskoteletjes op twee borden en schep er de saus over.
- Knip de bieslook erboven fijn.
- Serveer met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met gebakken krielaardappeltjes en tomatensla.