Lamsrack met Rosevalaardappels en Suikerpeulen uit de Airfryer
Deze lamsrack, gecombineerd met kruidige rosevalaardappels en frisse suikerpeulen, is een feestelijke maaltijd die zowel eenvoudig als smaakvol is. Bereid in de airfryer voor een perfect sappig vlees en heerlijk krokante aardappels. Een echte traktatie voor speciale gelegenheden!
Ingrediënten
- 1 lamsrack
- 250 gram suikerpeulen
- 300 gram rosevalaardappels
- Olijfolie
- Bosje verse munt
- 1 eetlepel honing
- 3 takjes verse rozemarijn
- Zout en peper uit de molen
Instructies
Voorbereiding van de marinade:
- Maak een marinade door olijfolie, vers gesneden munt, een eetlepel honing, peper en zout te mengen.
- Leg de lamsrack in de marinade en laat minimaal 4 uur marineren, bij voorkeur onder druk of vacuüm voor een optimaal resultaat.
Voorbereiding van de aardappels:
- Snijd de rosevalaardappels in halve schijfjes.
- Rits de rozemarijn van de takjes en voeg deze toe aan de aardappels.
- Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, peper en zout, en meng dit goed met de aardappels.
- Laat ook de aardappels minimaal 4 uur marineren.
Bereiding in de airfryer:
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Leg de gemarineerde aardappels aan de linkerkant van de airfryer zeef en bak deze 5 minuten op 200 graden.
- Voeg vervolgens de lamsrack aan de rechterkant toe en bak beide samen nog eens 5 minuten op 200 graden.
- Was intussen de suikerpeulen en zorg dat er wat druppels water op blijven zitten.
- Leg de suikerpeulen de laatste 5 minuten bij het vlees en de aardappels in de airfryer.
Serveren:
- Haal alles uit de airfryer en serveer de lamsrack samen met de krokante rosevalaardappels en knapperige suikerpeulen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer dit gerecht met een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Pinot Noir, die goed past bij de rijke smaken van het lamsvlees en de aardappels.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g