Lamsrack met tuinerwtjespuree
Allerhande 2002
Equipment
- pureestamper
Ingrediënten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 ºC.
- Aardappels schillen, halveren, wassen en in pan met water en zout 10minuten koken.
- Tuinerwtjes aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken, tot aardappels en erwtjes gaar zijn.
- Intussen in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken.
- Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven ca. 8 minuten van binnen rosé bakken.
- Halverwege baktijd omdraaien.
- Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 minuten laten rusten.
- Aardappels en tuinerwtjes afgieten, rest van olie toevoegen en geheel met pureestamper grof pureren.
- Knoflook pellen en boven erwtjespuree uitpersen.
- Munt in reepjes snijden, door puree mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
- Lamsracks langs botjes in 6 'karbonaadjes' snijden.
- Met twee lepels of ijsbolletjestang 6 mooie bolletjes van puree maken.
- In midden van zes borden bolletje puree leggen, stukje lamsvlees ertegenaan leggen en als garnering wat peper over bord strooien.
Voedingswaarden
Calories: 265 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 17 g | Vet: 14 g