Lamsreepjes met peper en prei
Equipment
Ingrediënten
- 500 g lamsfilet of (lams)shoarmareepjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 rode Spaanse pepers
- 250 g prei
- 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 4 eetlepel(s) oestersaus of ketjap manis
- 2 eetlepel(s) Thaise vissaus nam pla of ketjap asin
- 1 eetlepel(s) honing of bruine basterdsuiker
- 2 eetlepel(s) gehakte munt vers of diepvries
- 1 citroen
Instructies
- Snijd het lamsvlees in smalle reepjes.
- Pel de knoflook en ui en snipper deze.
- Verdeel de Spaanse pepers, zonder zaadjes, in stukjes.
- Snijd de prei in smalle ringetjes.
- Verhit de olie in een wok.
- Roerbak hierin de knoflook, ui en peper 2 minuten.
- Schep de vleesreepjes erdoor en bak al omscheppend 5 minuten.
- Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten.
- Meng de oestersaus, vissaus en honing erdoor.
- Strooi de munt erover.
- Garneer met partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
In plaats van lamsvlees is varkensfricandeau ook heel geschikt.
De munt kan worden vervangen door citroenmelisse of koriander.
Wijnadvies:
Een pittig gerecht met oosterse invloed, kies voor een Syrah of Pinotage Rosé uit Zuid-Afrika.