Lamsreepjes met peper en prei

Lamsreepjes met peper en prei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g lamsfilet of (lams)shoarmareepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 250 g prei
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 4 eetlepel(s) oestersaus of ketjap manis
  • 2 eetlepel(s) Thaise vissaus nam pla of ketjap asin
  • 1 eetlepel(s) honing of bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel(s) gehakte munt vers of diepvries
  • 1 citroen

Instructies

  • Snijd het lamsvlees in smalle reepjes.
  • Pel de knoflook en ui en snipper deze.
  • Verdeel de Spaanse pepers, zonder zaadjes, in stukjes.
  • Snijd de prei in smalle ringetjes.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Roerbak hierin de knoflook, ui en peper 2 minuten.
  • Schep de vleesreepjes erdoor en bak al omscheppend 5 minuten.
  • Voeg de prei toe en roerbak 3 minuten.
  • Meng de oestersaus, vissaus en honing erdoor.
  • Strooi de munt erover.
  • Garneer met partjes citroen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietips:
In plaats van lamsvlees is varkensfricandeau ook heel geschikt.
De munt kan worden vervangen door citroenmelisse of koriander.
Wijnadvies:
Een pittig gerecht met oosterse invloed, kies voor een Syrah of Pinotage Rosé uit Zuid-Afrika.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst Oosters