Lamstoofschotel met Koolrabi
Ingrediënten
- 1 grote koolrabi
- 100 gram boter
- 750 gram mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
- 2 dl rode wijn
- 1 blik tomaten
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden zoals peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en kervel
- 150 gram ontbijtspek in blokjes
- 150 gram sjalot in dunne ringen
- Peper en zout
- Allesbinder
- 1 eetlepel bloem
Instructies
Voorbereiden:
- Halveer de koolrabi en steek bolletjes uit met een meloenboor.
- Verhit 75 gram boter in een pan en bak het lamsvlees rondom bruin.
- Strooi de bloem erover en roer even door.
- Voeg de rode wijn toe en meng goed.
- Voeg dan de tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en de koolrabi-bolletjes toe.
- In de overgebleven boter bak je het ontbijtspek ongeveer 8 minuten uit.
- Voeg de sjalot toe en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg het spek en de sjalot toe aan het vleesmengsel.
- Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bind de saus eventueel met allesbinder.
Afwerken:
- Verwarm de stoofschotel zachtjes.
- Bestrooi voor het serveren met de rest van de kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de lamstoofschotel met koolrabi over tagliatelle.
Geniet van deze rijke en smaakvolle lamstoofschotel met de frisse toevoeging van koolrabi. Perfect voor een hartelijke maaltijd!
Geniet van deze rijke en smaakvolle lamstoofschotel met de frisse toevoeging van koolrabi. Perfect voor een hartelijke maaltijd!
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g