Lamstoofschotel met Koolrabi

Porties: 6
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote koolrabi
  • 100 gram boter
  • 750 gram mager lamsvlees in blokjes van 2 cm
  • 2 dl rode wijn
  • 1 blik tomaten
  • 3 teentjes knoflook uitgeperst
  • 5 eetlepels fijngehakte gemengde kruiden zoals peterselie, tijm, rozemarijn, dragon en kervel
  • 150 gram ontbijtspek in blokjes
  • 150 gram sjalot in dunne ringen
  • Peper en zout
  • Allesbinder
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

Voorbereiden:

  • Halveer de koolrabi en steek bolletjes uit met een meloenboor.
  • Verhit 75 gram boter in een pan en bak het lamsvlees rondom bruin.
  • Strooi de bloem erover en roer even door.
  • Voeg de rode wijn toe en meng goed.
  • Voeg dan de tomaten, knoflook, 3 eetlepels kruiden en de koolrabi-bolletjes toe.
  • In de overgebleven boter bak je het ontbijtspek ongeveer 8 minuten uit.
  • Voeg de sjalot toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Voeg het spek en de sjalot toe aan het vleesmengsel.
  • Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 1 1/2 uur zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bind de saus eventueel met allesbinder.

Afwerken:

  • Verwarm de stoofschotel zachtjes.
  • Bestrooi voor het serveren met de rest van de kruiden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de lamstoofschotel met koolrabi over tagliatelle.
Geniet van deze rijke en smaakvolle lamstoofschotel met de frisse toevoeging van koolrabi. Perfect voor een hartelijke maaltijd!

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vlees