Langzaam Gegaarde Amerikaanse Runderstoof
Deze smaakvolle Amerikaanse runderschotel is perfect voor de slowcooker. Het vlees valt uit elkaar en combineert heerlijk met tortilla’s of een frisse salade.
Equipment
- mes
- vork
Ingrediënten
- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden
- 1.5-2 kg doorregen runderlappen
- ½ theelepel zwarte peper
- 1-2 eetlepels Tabasco
- 225 ml witte wijn
- 3 eetlepels knoflook geperst
- 400 gr gezeefde tomaten
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
- Plaats het vlees in de slowcooker.
- Overgiet het vlees met witte wijn, gezeefde tomaten en tabasco.
- Voeg de geperste knoflook toe.
- Kruid met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
- Dek de slowcooker af.
- Laat het gerecht 8-9 uur garen op de lage stand.
- Trek het vlees uit elkaar met twee vorken zodra het gaar is.
- Meng het draadjesvlees met het vrijgekomen vocht.
- Voeg de lente-uitjes toe en roer goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met tortilla’s en een frisse groene salade of koolsalade voor een compleet gerecht. Wijnadvies:
Combineer met een stevige rode wijn zoals een Zinfandel of een Shiraz.
Serveer met tortilla’s en een frisse groene salade of koolsalade voor een compleet gerecht. Wijnadvies:
Combineer met een stevige rode wijn zoals een Zinfandel of een Shiraz.
Voedingswaarden
Calories: 430 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 38 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g