Langzaam Gegaarde Amerikaanse Runderstoof

Langzaam gegaard draadjesvlees in tomatensaus, geserveerd in een kom met lente-ui, tortilla’s en salade op een houten tafel.

Langzaam Gegaarde Amerikaanse Runderstoof

Deze smaakvolle Amerikaanse runderschotel is perfect voor de slowcooker. Het vlees valt uit elkaar en combineert heerlijk met tortilla’s of een frisse salade.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 9 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje lente-uitjes fijngesneden
  • 1.5-2 kg doorregen runderlappen
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1-2 eetlepels Tabasco
  • 225 ml witte wijn
  • 3 eetlepels knoflook geperst
  • 400 gr gezeefde tomaten
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Plaats het vlees in de slowcooker.
  • Overgiet het vlees met witte wijn, gezeefde tomaten en tabasco.
  • Voeg de geperste knoflook toe.
  • Kruid met zout en versgemalen zwarte peper naar smaak.
  • Dek de slowcooker af.
  • Laat het gerecht 8-9 uur garen op de lage stand.
  • Trek het vlees uit elkaar met twee vorken zodra het gaar is.
  • Meng het draadjesvlees met het vrijgekomen vocht.
  • Voeg de lente-uitjes toe en roer goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met tortilla’s en een frisse groene salade of koolsalade voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:

Combineer met een stevige rode wijn zoals een Zinfandel of een Shiraz.

Voedingswaarden

Calories: 430 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 38 g | Vet: 26 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Slowcooker / Tortilla / Vlees
Land van herkomst America
Jaargetijde: Alle Jaargetijden