Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Langzaam Gegaarde Kippenpoten in Ketjap uit de Oven-Receptenplein.nl

Langzaam Gegaarde Kippenpoten in Ketjap uit de Oven

Langzaam Gegaarde Kippenpoten in Ketjap uit de Oven

Een heerlijke marinade voor kippenpoten, maar ook hele kip en vleesribben uit de oven Deze laatste kun je op de bbq afbakken tot overheerlijke spareribs na het voorgaren in de oven
Porties: 4
Bereidingstijd: 4 uur
marineren 12 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1150 gram kippenpoten
  • Zeezout
  • Zwarte peper vers gemalen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 7 eetlepels ketjap verdeeld
  • 3 eetlepels honing verdeeld
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 centimeter gember
  • 1 stukje trassi 1 cm
  • 1 theelepel djintan komijnpoeder
  • 2 theelepels ketoembar korianderpoeder
  • 1 theelepel sereh citroengraspoeder
  • 2 theelepels laos galangawortelpoeder
  • 5 djeroek peroet blaadjes optioneel

Instructies

  • Wrijf de kippenpoten in met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
  • Doe de zonnebloemolie in een mengkom en voeg 4 eetlepels ketjap manis en 2 eetlepels honing toe.
  • Schil de ui en snijd deze in grove stukken.
  • Pel de teentjes knoflook en voeg samen met de ui toe aan de mengkom.
  • Voeg een stukje trassi van 1 vierkante centimeter toe aan de kom.
  • Schil de gember en snijd deze in plakjes, voeg deze ook toe.
  • Voeg djintan, ketoembar, laos en sereh toe aan de mengkom.
  • Hak alles goed fijn met een staafmixer, zodat alles goed gemengd is.
  • Wrijf de kippenpoten in met de marinade aan beide zijden en giet de rest van de marinade gelijkmatig over de kippenpoten.
  • Plaats de ovenschaal minimaal 12 uur in de koelkast om de marinade goed in te laten trekken.
  • Haal de ovenschaal uit de koelkast en laat de kip op kamertemperatuur komen.
  • Voeg eventueel de djeroek peroet blaadjes toe.
  • Dek de ovenschaal geheel af met aluminiumfolie.
  • Verwarm de oven voor op 120 graden Celsius en plaats het rooster helemaal onderin de oven.
  • Plaats de ovenschaal in het midden op het rooster en laat de kippenpoten 3 uur zacht garen onder het aluminiumfolie.
  • Haal de ovenschaal uit de oven, plaats het rooster in het midden van de oven en verhoog de temperatuur naar 160 graden Celsius.
  • Haal het folie van de ovenschaal en verwijder de djeroek peroet blaadjes.
  • Meng de laatste 3 eetlepels ketjap met 1 eetlepel honing en smeer de bovenkant van de kippenpoten ermee in.
  • Plaats de ovenschaal nog een uur in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Deze Indische marinade geeft een heerlijke smaak aan diverse soorten vlees. Door de langzaam garing in de oven wordt het vlees heerlijk mals en sappig.
 

Wijnadvies:

Een volle, fruitige rode wijn zoals een Zinfandel of Shiraz past uitstekend bij de rijke, zoete en hartige smaken van de gemarineerde kippenpoten. Voor een witte wijn optie, probeer een droge Riesling.
 

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Marinade
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij