Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 8 vellen lasagne
- 375 gram kippendijfilet
- 125 gram champignons
- 1 st sjalot
- 1 teentje knoflook
- 5 cl witte wijn
- 1 tl oregano gedroogde
- 25 cl tomatencoulis
- 1 el tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 25 cl kippenbouillon
- 10 cl crème fraîche
- piment d'espelette
- zout
- 100 gram geraspte kaas naar keuze
- peper
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de sjalot en de teen knoflook.
- Snijd het onderste deel van de steel van de champignons en snijd ze in blokjes.
- Snijd de kippendijfilet in blokjes.
- Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur 1 el. olijfolie en bak hierin de kippenblokjes, sjalot, champignonblokjes, knoflook, een snufje piment d'espelette, peper en de tomatenpuree.
- Zet de warmtebron wat lager.
- Giet de wijn erbij en de tomatencoulis.
- Meng het geheel goed door elkaar en laat 15 minuten zachtjes stoven.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Maak een bechamelsaus in een steelpan op middelhoog vuur.
- Maak een roux van de boter en de bloem.
- Laat 2 minuten zachtjes garen.
- Voeg onder voortdurend roeren met een garde de kippenbouillon, crème fraîche en zout en peper toe.
- Bouw de lasagne op in een ovenschaal door te beginnen met een laagje bechamelsaus. Bedek deze met lasagnevellen.
- Schep daar de helft van het kip-champignonmengsel over.
- Dek dit weer af met lasagnevellen.
- Schep dan de rest van het kip-champignonmengsel erover.
- Leg hier de laatste laag van lasagnevellen over en tenslotte de rest van de bechamelsaus.
- Strooi hier de kaas over en zet in de oven om te laten garen en gratineren gedurende 30 minuten.
- Kijk voor de juiste oventijd op de verpakking van je lasagne vellen.
- Haal de lasagne uit de oven en verdeel over de borden.