Laurier Aardappelen met Groene Saus

Laurier Aardappelen met groene saus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Aardappelen:
  • 8 geschilde aardappelen
  • Laurierbladeren
  • 50 g gesmolten boter
  • Zeezout
  • Groene saus:
  • 3 sjalotjes
  • 30 g peterselie
  • 2 eetlepels kappertjes
  • ½ eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 theelepel mosterd
  • ¾ dl olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Snijd 8 geschilde aardappelen viermaal diep in en steek in elke snede een laurierblad.
  • Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal en bedruppel ze met 50 g gesmolten boter.
  • Bak ze in de oven gedurende 30-45 minuten of tot ze gaar zijn, en bestrooi met zeezout.
  • Voor de saus: Pureer 3 sjalotjes, 30 g peterselie, 2 eetlepels kappertjes, ½ eetlepel geraspte citroenschil en 1 theelepel mosterd in een keukenmachine of blender.
  • Voeg geleidelijk ¾ dl olijfolie toe tot de saus romig is.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Lunch
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Pasen