Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- mes
- Keukenmachine of blender
- Lepel
Ingrediënten
- Aardappelen:
- 8 geschilde aardappelen
- Laurierbladeren
- 50 g gesmolten boter
- Zeezout
- Groene saus:
- 3 sjalotjes
- 30 g peterselie
- 2 eetlepels kappertjes
- ½ eetlepel geraspte citroenschil
- 1 theelepel mosterd
- ¾ dl olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Citroensap naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Snijd 8 geschilde aardappelen viermaal diep in en steek in elke snede een laurierblad.
- Leg de aardappelen in een ingevette ovenschaal en bedruppel ze met 50 g gesmolten boter.
- Bak ze in de oven gedurende 30-45 minuten of tot ze gaar zijn, en bestrooi met zeezout.
- Voor de saus: Pureer 3 sjalotjes, 30 g peterselie, 2 eetlepels kappertjes, ½ eetlepel geraspte citroenschil en 1 theelepel mosterd in een keukenmachine of blender.
- Voeg geleidelijk ¾ dl olijfolie toe tot de saus romig is.
- Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g