Lauwwarme Aardappelsalade met Olijvendressing
Deze lauwwarme aardappelsalade met een frisse olijvendressing is een heerlijk bijgerecht voor elke gelegenheid. De combinatie van citroen, olijven en kappertjes zorgt voor een mediterrane smaakbeleving.
Equipment
- Kleine kom
- kookpan
Ingrediënten
- 1,5 kg Nicola-aardappelen in de schil, afgeborsteld
- 90 g olijven ontpit en fijngehakt
- 2 theelepels kappertjes fijngehakt
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel citroenrasp
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 dl extra vergine olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Kook de aardappelen circa 15 minuten totdat ze beetgaar zijn.
- Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen.
- Doe de olijven, kappertjes, peterselie, citroensap, citroenrasp, knoflook en olijfolie in een kleine kom.
- Klop met een vork om de dressing goed te mengen.
- Halveer de nog warme aardappelen en schep ze voorzichtig door de dressing.
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze salade lauwwarm als bijgerecht bij gegrilde vis of vlees, of geniet ervan als lichte lunch met een stuk knapperig brood.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Vermentino past perfect bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g