Lauwwarme Groentesalade met Geitenkaas

Lauwwarme Groentesalade met Geitenkaas

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 gram amandelschaafsel
  • 150 gram couscous
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 gram Provençaalse roerbakmix
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels witte-wijnazijn
  • 150 gram zachte geitenkaas

Instructies

  • Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan, haal het uit de pan en laat het afkoelen.
  • Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroenten met tijm al omscheppend gedurende 5 minuten.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Meng de rest van de olie en de witte-wijnazijn door de groenten.
  • Verdeel de couscous over twee borden.
  • Schep de groentesalade eroverheen.
  • Verbrokkel de geitenkaas grof en strooi deze samen met het amandelschaafsel over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze salade. De lichte zuren en fruitige tonen vullen de geitenkaas en groenten mooi aan

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kaas / Salade
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch