Lauwwarme Groentesalade met Geitenkaas
Ingrediënten
- 2 gram amandelschaafsel
- 150 gram couscous
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gram Provençaalse roerbakmix
- 1 theelepel tijm
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
- 150 gram zachte geitenkaas
Instructies
- Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan, haal het uit de pan en laat het afkoelen.
- Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroenten met tijm al omscheppend gedurende 5 minuten.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Haal de pan van het vuur.
- Meng de rest van de olie en de witte-wijnazijn door de groenten.
- Verdeel de couscous over twee borden.
- Schep de groentesalade eroverheen.
- Verbrokkel de geitenkaas grof en strooi deze samen met het amandelschaafsel over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij deze salade. De lichte zuren en fruitige tonen vullen de geitenkaas en groenten mooi aanVoedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 3 g