Lauwwarme rijstsalade met mosterdsaus

Lauwwarme rijstsalade met mosterdsaus

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rookworst van 250 gr
  • 250 gram rijst
  • 300 gram doperwten
  • 250 gram maïskorrels
  • 150 gram rode paprika snippers
  • 15 gram boter
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 2 tomaatjes

Voor de saus:

  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 2 dl vleesbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl garderoom
  • 1 eetlepels mosterd
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bereid de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking in warm water.
  • Laat hem afkoelen en snijd hem in blokjes.
  • Kook de rijst volgens het verpakkingsvoorschrift gaar.
  • Kook de erwten en giet ze af. Laat de maïs uitlekken.
  • Blancheer de paprikasnippers in kokend water en giet ze af.
  • Fruit de ui in de boter goudgeel en roer er de groenten, de blokjes rookworst en de rijst door.
  • Smelt voor de saus de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend even garen.
  • Voeg achtereenvolgens de bouillon, wijn en garderoom toe tot een mooie gladde saus ontstaat (blijf goed roeren).
  • Klop vervolgens de kaas, de mosterd en eventueel wat peper en zout door de saus.
  • Serveer de rijstsalade lauwwarm of koud met als garnering de in schijfjes gesneden tomaat.
  • Geef de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Salade