Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 100 gram bloem
- 100 gram maizena
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.
Voor de vulling en topping:
- 1 Liter slagroom
- 2 doosjes aardbeien
- 4 Flinke eetlepels zelfgemaakte aardbeiengelei
- 3 koffielepels suiker of vanillesuiker
- Chocolade geraspt
Instructies
- Warm de oven voor op 180 °.
- Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °.
- Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban.
- Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt.
- Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban.
- Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder.
- Leg de rest van het eiwit er boven op.
- Neem de bloem, mayzena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom.
- Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
- Neem de bakvorm en vul deze met het beslag.
- Bak af in ca 35 minuten.
- Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is.
- Laat de biscuit volledig afkoelen.
- Snij de biscuit met een taartenzaag in 3 lagen.
- Neem de gelei en smeer deze uit over de bodem.
- Daarna een laag slagroom erover smeren.
- Leg de 2e laag erbovenop en herhaal de gelei en slagroom.
- Leg er een laag gesneden aardbeien bovenop.
- Leg de top van de biscuit erop en smeer de zijkant in met slagroom.
- Doe de chocoladekrullen op een bord en neem de biscuit tussen je handen en rol hem voorzichtig door de chocoladekrullen.
- De bovenkant insmeren met slagroom en dan langs de rand toefjes spuiten.
- Vul de taart met aardbeien en zet hem koel weg.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt eender welk fruit gebruiken voor deze biscuit, het hoeven niet persé aardbeien te zijn.