Lentebiscuit met Aardbeien

Lentebiscuit met Aardbeien

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram maizena
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Voor de vulling en topping:

  • 1 Liter slagroom
  • 2 doosjes aardbeien
  • 4 Flinke eetlepels zelfgemaakte aardbeiengelei
  • 3 koffielepels suiker of vanillesuiker
  • Chocolade geraspt

Instructies

  • Warm de oven voor op 180 °.
  • Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °.
  • Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban.
  • Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt.
  • Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban.
  • Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder.
  • Leg de rest van het eiwit er boven op.
  • Neem de bloem, mayzena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom.
  • Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt.
  • Neem de bakvorm en vul deze met het beslag.
  • Bak af in ca 35 minuten.
  • Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is.
  • Laat de biscuit volledig afkoelen.
  • Snij de biscuit met een taartenzaag in 3 lagen.
  • Neem de gelei en smeer deze uit over de bodem.
  • Daarna een laag slagroom erover smeren.
  • Leg de 2e laag erbovenop en herhaal de gelei en slagroom.
  • Leg er een laag gesneden aardbeien bovenop.
  • Leg de top van de biscuit erop en smeer de zijkant in met slagroom.
  • Doe de chocoladekrullen op een bord en neem de biscuit tussen je handen en rol hem voorzichtig door de chocoladekrullen.
  • De bovenkant insmeren met slagroom en dan langs de rand toefjes spuiten.
  • Vul de taart met aardbeien en zet hem koel weg.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt eender welk fruit gebruiken voor deze biscuit, het hoeven niet persé aardbeien te zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst België