Libanese Gehaktballetjes met Citroen en Tomaat
Ontdek de rijke smaken van Libanese gehaktballetjes, perfect gecombineerd met citroen en tomaten, voor een smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten
- 1 citroen geraspte schil
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zwarte peper
- 1 flinke snuf chilipoeder
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl kaneel
- 2 citroenen in halve plakken gesneden
- 4 el arachideolie
- 50 gram pijnboompitten
- 500 gram rundergehakt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 ui fijngesneden
- Zout naar smaak
Instructies
- Meng in een grote kom het rundergehakt, tomatenpuree, pijnboompitten, zout, zwarte peper, kaneel, knoflook, paprikapoeder, en chilipoeder.
- Kneed alles goed door elkaar tot een gelijkmatig mengsel.
- Vorm met vochtige handen kleine gehaktballetjes van het mengsel en zet deze in de koelkast om even stevig te worden.
- Verhit de arachideolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien tot ze beginnen te kleuren.
- Haal de uien uit de pan en zet opzij.
- Bak nu de gehaktballetjes in dezelfde pan tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
- Voeg de gefruite ui, geraspte citroenschil, en tomatenblokjes toe aan de gehaktballetjes in de pan.
- Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes stoven, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Serveer de gehaktballetjes met de halve plakken citroen, en garneer eventueel met extra pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een kruidige rode wijn zoals een Grenache.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 300 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g