Libanese Gehaktballetjes met Citroen en Tomaat

Ontdek de rijke smaken van Libanese gehaktballetjes, perfect gecombineerd met citroen en tomaten, voor een smaakvolle maaltijd.
Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 citroen geraspte schil
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 flinke snuf chilipoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl kaneel
  • 2 citroenen in halve plakken gesneden
  • 4 el arachideolie
  • 50 gram pijnboompitten
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui fijngesneden
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Meng in een grote kom het rundergehakt, tomatenpuree, pijnboompitten, zout, zwarte peper, kaneel, knoflook, paprikapoeder, en chilipoeder.
  • Kneed alles goed door elkaar tot een gelijkmatig mengsel.
  • Vorm met vochtige handen kleine gehaktballetjes van het mengsel en zet deze in de koelkast om even stevig te worden.
  • Verhit de arachideolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de uien tot ze beginnen te kleuren.
  • Haal de uien uit de pan en zet opzij.
  • Bak nu de gehaktballetjes in dezelfde pan tot ze aan alle kanten mooi bruin zijn.
  • Voeg de gefruite ui, geraspte citroenschil, en tomatenblokjes toe aan de gehaktballetjes in de pan.
  • Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes stoven, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Serveer de gehaktballetjes met de halve plakken citroen, en garneer eventueel met extra pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een kruidige rode wijn zoals een Grenache.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 300 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Libanon